receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Domácí marinované tofu

2 balíčky přírodního tofu (Sunfood)

1 větší červená cibule

marináda Teriyaki (Ekoprodukt)

mletý pepř (zelený)

trochu oleje, sůl

1 lžička naturamylu

1 plnotučné hořčice

2 stroučky česneku

Najemno nakrájíme cibulku a tofu na malé kostky, které vložíme do misky a zakapeme marinádou, osolíme. Pořádně promícháme a necháme asi 2 hodiny zaležet. Poté necháme na pánvi rozpálit olej a marinované kostky krátce za stálého míchání osmažíme.

Za chvíli (asi po 2 minutách) přidáme všechny kořenící přísady i naturamyl, který jsme rozmíchali v troše vody s plnotučnou hořčicí. Vše na mírném ohni mícháme za občasného mícháni až se vše pořádně prosmaží a tofu ještě více ztmavne (viz foto). Jednoduché, ale překvapí Vás výborná chuť …