Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Domácí marinované tofu
2 balíčky přírodního tofu (Sunfood) 1 větší červená cibule marináda Teriyaki (Ekoprodukt) mletý pepř (zelený) trochu oleje, sůl 1 lžička naturamylu 1 plnotučné hořčice 2 stroučky česneku Najemno nakrájíme cibulku a tofu na malé kostky, které vložíme do misky a zakapeme marinádou, osolíme. Pořádně promícháme a necháme asi 2 hodiny zaležet. Poté necháme na pánvi rozpálit olej a marinované kostky krátce za stálého míchání osmažíme. Za chvíli (asi po 2 minutách) přidáme všechny kořenící přísady i naturamyl, který jsme rozmíchali v troše vody s plnotučnou hořčicí. Vše na mírném ohni mícháme za občasného mícháni až se vše pořádně prosmaží a tofu ještě více ztmavne (viz foto). Jednoduché, ale překvapí Vás výborná chuť …
|